Trabzon ve Trabzonspor

Trabzon şehri, İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlere göre ekonomik olarak daha az gelişmiştir. Yapılan çalışmalar, projeler belirli sınırlar çerçevesindedir. Ancak Trabzon şehri, tarihiyle kültürel açıdan diğer şehirlere kıyasla oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. En önemlisi de Trabzonspor'dur şehir insanı için. Halk Trabzonspor ile yatar Trabzonspor'la kalkar. Günün her saati Trabzonspor konuşulur. Herkesin Trabzonspor hakkında bir yorumu, düşüncesi, fikri vardır. Adeta şehir insanının kendisidir Trabzonspor.

Eğer ki Trabzonspor en son maçta yenilmişse bir sonra ki maça kadar insanlar işlerine mutsuz gider. Moralleri sıfırdır. Onu ancak Trabzonspor'un başarısı mutlu edebilir. Eğer ki Trabzonspor son maçını kazanmışsa şehir insanı için her gün bayram havasında geçer. Onu hiç bir şey mutsuz edemez bu "Bir öğrencinin sınavdan aldığı kötü not bile olsa."
Trabzon insanı hırçındır. Haksızlığa karşı asla tahammül edemez. Sinirlerine kolay kolay hakim olamazlar ki bu da en basit bir kavga sebebidir.
Maç günü başkadır. Şehir halkı adeta kenetlenir. Rakip hiç önemli değildir. İster rakip Barcelona olsun isterse bir başka dünya devi. Tek amaçları vardır o da sadece takımının kazanmasında rol oynamak, o da nedir? Tezahürat! Taraftarın yaptıkları tezahürattan dolayı takıma ayrı bir güç gelir. Takım sadece kazanmayı hedefler. 61. Dakika şovu takımı ise taraftar için adeta bir görevdir taraftar için. Takımı ateşler, oyuncuların performansını arttırır. Tabi ki rakip oyuncuların psikolojisini kötü yerde etkiler, rakip oyuncu resmen o mahşer alanından bir an önce kurtulmak ister. 3-4 dakika boyunca oyundan düşerler, tabi hocaları bunun farkındadır. Kenardan en yüksek seste oyuncularına bağırır ancak nafile dikkatini kolay kolay toparlayamaz.
Taraftar takım ile ilgili her an her şeyi eleştirir ancak asla küs kalamaz hayatının biricik anlamı olan Trabzonsporla. Hayattan ancak Trabzonspor’un varlığını hissedebilince zevk alır, anlam kazanır hayatı. Aksi takdirde hayatının bir anlamı yoktur onun için bir değeri  yoktur  Trabzonsporsuz …

Hiç yorum yok: